2 In 3 Millennials voorkeur Bitcoin voor Gold As Haven Asset, deVere Group Reveals

De laatste rapporten geven aan dat millennials de voorkeur geven aan bitcoin boven goud als toevluchtsoord. Een nieuw wereldwijd onderzoek van een van de grootste onafhankelijke fintech- en financiële adviesorganisaties ter wereld heeft uitgewezen.

Deze bevindingen van de enquête van deVere Group komen slechts enkele dagen nadat Bitcoin naar een nieuwe recordhoogte van $19.924 is gestegen. Dat is beter dan de prijs die eerder in 2017 werd vastgesteld.

De bevindingen van het onderzoek
Meer dan 67% van de 700 millenniums ondervraagde klanten erkende dat bitcoin beter concurreert met goud als toevluchtsoord. Deze respondenten wonen momenteel in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika, Australazië, Afrika, Latijns-Amerika, Oost-Azië en het Midden-Oosten. Ze zijn allemaal geboren tussen 1980 en 1996.

Nigel Green, deVere Group CEO en oprichter, gaf commentaar op de bevindingen:

„Vanaf het oude Egypte heeft goud altijd een enorme waarde gehad en is lang vereerd als de ultieme veilige haven. In tijden van politieke, sociale en economische onzekerheid is het altijd een aanwinst geweest, omdat verwacht wordt dat het zijn waarde zal behouden of zelfs in waarde zal toenemen wanneer andere activa dalen, waardoor beleggers hun blootstelling aan verliezen kunnen verminderen. Maar, zoals dit onderzoek aantoont, zou Bitcoin binnen een generatie kunnen worden onttroond, omdat millennials en jongere investeerders, die zogenaamde ‚digital natives‘ zijn, geloven dat het beter concurreert met goud als een safe-haven-actief“.

De heer Green gelooft dat millennials de komende jaren steeds meer cruciale marktpartijen zullen worden. Voorspeld wordt dat de grootste generatieoverdracht ooit meer dan 60 biljoen dollar zal bedragen, met de babyboomers die uitgaan en de millennials die binnenkomen.

De Money-Printing Saga

Een andere belangrijke factor die door de CEO van deVere Group werd benadrukt, is het historische niveau dat in de gelddrukkerij wordt bereikt, aangezien veel centrale banken wereldwijd proberen hun economieën te ondersteunen na de gevolgen van de COVID-19.

Nu de overheden en centrale banken de markten overspoelen met extra geld, devalueren ze hun fiatvaluta. Valutadevaluatie en de dreiging van inflatie zijn belangrijke kwesties die veel beleggers beïnvloeden die nu op zoek zijn naar alternatieven. De heer Green zei:

„Als zodanig, en in lijn met de bevindingen die laten zien dat millennials een voorkeur hebben voor Bitcoin boven goud, is de cryptocurrency opgezet voor een groeiende bekendheid als een serieuze safe-haven activaklasse.“

Tegenwoordig wordt bitcoin vaak ‚digitaal goud‘ genoemd, omdat het net als het kostbare gele metaal een ruilmiddel is. Het is ook een rekeneenheid, gedecentraliseerd, niet-soeverein, schaars, en het wordt ook een opslagplaats van waarde. Deze kenmerken trekken meer institutionele beleggers aan die zich geleidelijk aan aansluiten bij de ontluikende markt, met als gevolg de recente bullish trends in 2020.

De heer Green besloot met te zeggen:

„In 2020, een jaar van ongekende financiële turbulentie, is de waarde van Bitcoin Up met ongeveer 170% gestegen. Bitcoin is al iets meer dan tien jaar oud, maar is nu al goed voor meer dan 3% van de $9 biljoen marktkapitalisatie. Nu de wereld blijft verschuiven in de richting van technologie en millenniums een dominanter deel van de wereldeconomie worden, mogen we verwachten dat Bitcoin ook een steeds invloedrijkere rol gaat spelen op de financiële markten, vooral als het gaat om een ‚recessiebestendig‘ activum.