Bitcoinprijs daalt abrupt met 3% nadat de uitstroom van mijnwerkers 5 maanden hoog was.

De prijs van Bitcoin is met 3% gedaald omdat de mijnwerkers op de beurs BTC weer beginnen te verkopen.

De prijs van Bitcoin (BTC) daalde van $10.580 tot slechts $10.258 op Coinbase op 13 september. De 3% daling binnen negen uur komt na de gegevens op de ketting die op een potentiële mijnwerkersverkoop zijn gesignaleerd.

De mijnwerkers blijven hoge het verkopen druk op Bitcoin toepassen.

De afgelopen week hebben analisten aan de ketting gezegd dat de mijnwerkers relatief grotere hoeveelheden BTC verkopen.

Mijnwerkers zijn een van de twee ongeëvenaarde bronnen van verkoopdruk in de cryptocurrentmarkt naast de beurzen. Wanneer mijnwerkers hun ontgonnen BTC verplaatsen, kan dit dus leiden tot een enorme verkoopdruk om te bouwen.

Cointelegraph rapporteerde op 3 september over de overdracht van BTC-fondsen van grote mijnbouwpools. Ki Young-Ju, de CEO van het analysebedrijf, zei:

„Zoals ik weet, realiseren sommige Chinese mijnwerkers zich al hun mijnwerkerswinst (rendement op investering), en ze willen misschien geen nieuwe mijnconcurrenten in de industrie vanwege de stierenmarkt.“

Ondertussen, volgens Glassnode, een metriek die de instroom van kapitaal van mijnwerkers naar de beurzen toont net raakte een vijf maanden hoog. De vorige piek werd medio augustus gezien toen de Bitcoin Loophole-prijs zijn 2020-hoogte van meer dan 12.000 dollar raakte, die onmiddellijk werd gevolgd door een correctie in de richting van 10.000 dollar.

Regelmatige verkopen stellen de mijnwerkers in staat om de kosten te dekken van het onderhoud van grootschalige mijncentra. Glasnode zei:

„Bitcoin $BTC Miners to Exchange Flow (1d MA) bereikte net een hoogte van 5 maanden van 50.351 BTC. Vorige hoogte van 5 maanden van 44.479 BTC werd waargenomen op 14 augustus 2020.“

Als BTC snel herstelt van de door mijnwerkers geleide pullbacks, zou dit wijzen op een voldoende grote vraag van retailbeleggers op de beurzen. Maar als de prijs van BTC blijft dalen, zou dit erop wijzen dat er niet genoeg vraag is om de verkoopdruk op te vangen.

Wat handelaren op korte termijn over BTC zeggen

Op korte termijn zijn de handelaars over het algemeen voorzichtig optimistisch, ondanks de afwijzing van BTC op het gebied van $10.500.

Traders zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat zo’n groot weerstandsniveau bij een eerste poging doorbroken wordt. Een kleine afwijzing bij de weerstand was ook waarschijnlijk gezien het historische belang ervan.

Een pseudonieme handelaar die bekend staat als „Byzantijnse Generaal“ zei dat korte contractliquidaties na de eerste verhoging tot $10.500 werden getroffen. Op de korte termijn, zei de handelaar dat hij een rebound of een kleine daling tot $10.100 verwacht, wat verklaart:

„Zoals gewoonlijk zijn de liquiditeitsniveaus waar het is. Liqs worden genomen, koersdumps. We namen gewoon weer wat liqs. Ik zie dit teruggaan vanaf hier, anders dumpt het misschien een beetje verder naar 10100.“

Scott Melker, een andere populaire cryptocurrency handelaar, zei dat de $10.500 regio een grote weerstand was voor Bitcoin.

Gezien het belang van het weerstandsniveau, zei de handelaar dat het niet waarschijnlijk is dat het tot een grote terugtrekking zal leiden. Melker zei:

„Verwacht niet dat er een grote weerstand wordt gebroken bij de eerste test. Verwacht ook niet dat de eerste afwijzing zal leiden tot een epische dump.“

Ondertussen, in zijn laatste Bitcoin prijs technische analyse, wees handelaar Michael van de Poppe ook op dit niveau als een belangrijke barrière om te breken op de korte termijn. Maar om de bullish trend voort te zetten moeten eerdere weerstandsniveaus worden getest en als nieuwe steun worden bevestigd voordat ze hoger worden gezet, legt hij uit.

„Aan de andere kant, als de prijs van Bitcoin het $10.450 niveau doorbreekt, is de potentiële en cruciale pivot gestructureerd tussen $10.900-11.000,“ voegt Van de Poppe toe.