BTC-opsjonshandlere satser ikke på et kortvarig prisfall på Bitcoin

Kryptoanalytikere har nylig antydet at forhandlere av Bitcoin-opsjoner blar på kort sikt bearish, men data viser at dette ikke er tilfelle.

Bitcoin’s ( BTC ) konsekvente unnlatelse av å bryte 9.400 dollar nivået de siste tre ukene har ført til at noen analytikere har blitt skeptiske til sjansen for et positivt utbrudd

Selv om støtten på 9000 dollar har holdt seg sterk de siste 50 dagene, har en lett negativ indikator en tendens til å få mer oppmerksomhet fra media og forståsegpåere.

Nylig har kryptomedier fokusert på Bitcoin Trader 25% skew som bevis på at opsjonshandlere snur bearish på kort sikt, men i virkeligheten er det mer enn bare å tolke signaler fra ett datapunkt.

Skew er et konsept med opsjoner som sammenligner volatilitetsratene mellom salgs- og anropsopsjoner innen samme utløpsdato. Et positivt skje betyr at implisitt volatilitet for salg er større enn samtaler, noe som indikerer en høyere forsikringskostnad for en nedgangsprisbevegelse.

Man kan vanligvis anta at investorene er mer bearish, siden beskyttelsen for ulemper er mer kostbar enn oppsiden beskyttelsen, men dypere analyse viser at dette ikke er tilfelle i øyeblikket.

For det første er det nåværende nivået ikke noe usett i historien, faktisk er det helt motsatt.

Det vanligste tiltaket bruker 25% delta, som betyr at alternativer blir priset med 25% sannsynlighet for å skje

Som diagrammet viser over, toppet skewene på 25% i deltaet på 23% 21. mai, sammenlignet med dagens 12%.

I mellomtiden viste opsjonene på 3 måneder tilsvarende bevegelse med tidligere topper på 6% sammenlignet med de faktiske 4%. Det er på ingen måte skjevt som indikerer noe uvanlig eller ekstremt bearish.

Uansett om beskyttelsen for nedsiden er dyrere enn oppsiden, bør man avgjøre om investorene effektivt kjøper slike opsjoner.

Dette gjøres ved å måle anropsmuligheter åpne renter opp til 20% fra gjeldende $ 9,150 pris og sammenligne den med salgsopsjoner ned til 20%.

For øyeblikket kaller opsjoner opp til 11 000 dollar BTC totalt 13 000 kroner, noe mer enn 12K setter åpen interesse ned til 7 500 dollar BTC for utløpet av juli. Den påfølgende måneden er situasjonen enda mer partisk med 18 K samtaler med åpen interesse versus bare 3,5 000 salgsopsjoner.

Dette viser at det ikke blir handlet mye på salgsopsjonssiden, i forhold til de bullish call-alternativene. Dette forholdet reduserer betydningen av skjevkurven noe.

Fremtidsmarkedene forblir bullish

En annen måte å måle profesjonelle investorer sentiment er ved å se på futures markeder premium til evigvarende og swaps. Langsiktige kontrakter har en tendens til å handle noe høyere, i en situasjon kjent som contango, noe som signaliserer et sunt marked.

Den 3 måneders årlige premien har ligget på et fast 4% -nivå, og er det høyeste på 30 dager. Det er derfor ingen bevis på frykt eller at investorer lener seg på futuresmarkedene.

Vær forsiktig når du leser signaler og analyse fra forståsegpåere

Det er lite sannsynlig at en enkelt derivatindikator gir et klart markedsbilde ettersom markedet for opsjoner for Bitcoin ( BTC ) fremdeles er en begynnende industri. Videre omfatter en børs i dag 80% av BTC-opsjoner.

Forvrengninger kan også være forårsaket av den nåværende eksponeringen av markedsaktører av opsjoner som kanskje ikke er interessert i å tilføre risiko på dagens implisitte volatilitetsnivå.

Ved å måle put / call åpen interesse for hvert utløp, kan man få et bedre glimt av profesjonelle investorers spill, og både utløpet av juli og august favoriserer bullish posisjoner.

Et 25% delta skew av seg selv bør ikke tolkes som en bearish indikator, så vær på vakt mot de som antyder at det er det.