Hash War: Mystery Miner’s Empty Block Attack maakt ABC’s nieuwe blockchain bijna onbruikbaar

Volgens verschillende rapporten ligt de pro-IFP-keten van Bitcoin Pro nu een aantal opeenvolgende dagen ‚aangevallen‘. De mysterieuze mijnwerker heeft een groot aantal opeenvolgende blokken gedolven, maar ze zijn bijna allemaal leeg geweest. De mijnwerker die zichzelf ‚Voluntarism.dev‘ noemt, zegt dat het mijnbouwbedrijf een groep ‘oud-garde mijnwerkers’ is, en beweert dat ze jarenlang kunnen knoeien met de minderheid ABC-keten.

‚De prijs van vrijheid is hoog‘

De cryptocurrency-gemeenschap heeft de nasleep van de recente blockchain-bifurcatie gevolgd, waarbij het Bitcoin ABC-knooppunt in zijn eigen blockchain werd gesplitst. Het Bitcoin ABC-netwerk is nog steeds naamloos en zonder merknaam, en het token wordt vaak „ABC“, „BCHA“ of „BAB“ genoemd.

Vorige week berichtte news.Bitcoin.com over een stealth-mijnwerker die een groot aantal opeenvolgende lege blokken heeft gedolven . Omdat blokken al zo lang leeg zijn, is het moeilijk voor iemand om een ​​transactie op de ABC-keten te verzenden en de transactie tijdig te bevestigen.

Aangenomen wordt dat de mystery mining pool-exploitant Voluntarism.dev 90% van de hashrate van de ABC-keten controleert op zaterdag 28 november 2020

Sinds het rapport van onze newsdesk heeft de mystery miner de groep op Twitter geïntroduceerd onder de accountnaam Voluntarism.dev, en via coinbase-parameterberichten elke keer dat de pool een ABC-blokbeloning vindt. Op 24 november 2020 creëerde het Twitter-account Voluntarism.dev een bericht met een blockchain-handtekening om de legitimiteit ervan te verifiëren.

Dezelfde dag tweette de mijnwerker: „goede ideeën vereisen geen dwang“ en de volgende dag tweette de groep een bericht naar andere mijnwerkers die hashrate naar de ABC-keten wezen. Voluntarism.dev zei:

Ik hoop dat alle miners het daarmee eens zijn: we willen graag dat 100% van de BCHA-coinbase-beloning naar pqnqv9lt7e5vjyp0w88zf2af0l92l8rxdgnlxww9j9 gaat.