Nederlandse familie die in 2017 alles voor BTC heeft verkocht, koopt nog steeds

De Taihuttus, bekend als de Bitcoin-familie, kwam in 2017 in het nieuws toen ze al hun activa voor Bitcoin liquideerden. Drie jaar later kwam CNBC terug in contact met de nomadenfamilie om erachter te komen dat ze nog steeds BTC verzamelen en elke dip kopen die ze kunnen.

Een familie die sinds 2017 alles voor Bitcoin verkoopt

Het houden van Bitcoin-tassen is door de cryptogemeenschap enigszins aangeprezen als een levensstijl, maar weinigen hebben het zo omarmd als de Taihuttus, een Nederlandse familie die alles wat ze hadden voor BTC in 2017 heeft verkocht.

Didi Taihuttu kwam drie jaar geleden in het nieuws toen hij alle bezittingen van zijn familie liquideerde – inclusief een winstgevend bedrijf en een huis van 2.500 vierkante meter – en het allemaal inruilde voor Bitcoin.

„We stapten in Bitcoin, omdat we ons leven wilden veranderen“, vertelde de 42-jarige vader van drie jaar aan CNBC.

Sinds 2017 leeft de familie een nomadische levensstijl en bezoekt ze 40 landen, terwijl ze trouw blijven aan hun doel om niet veel te hebben op het gebied van persoonlijke bezittingen.

Hoewel dit voor velen misschien extreem lijkt, lijkt Taihuttu geen probleem te hebben om te rommelen. Hij vertelde CNBC dat het grootste deel van zijn BTC werd gekocht in het begin van 2017, toen het werd verhandeld voor ongeveer $900.

In het voor de lange rit

De val van Bitcoin van zijn 20.000 dollar ATH enkele maanden later heeft Taihuttu er niet van weerhouden om te investeren in de cryptocurrency. De waanzinnig opgeblazen cryptobel begon eind 2017 te barsten, waarbij Bitcoin begin 2018 tot $3.000 daalde.

Taihuttu hield echter zijn vooruitzichten positief en besloot zijn investering te verdubbelen:

„Toen de Bitcoin daalde, begonnen we meer te kopen.“

Taihuttu is nu een crypto-veteraan en heeft een extreem optimistische kijk op de crypto-markt. Op de vraag of hij gelooft dat Bitcoin’s laatste rally een nieuwe zeepbel zou kunnen zijn, zei hij dat hij niet geloofde dat de vraag naar Bitcoin daalt zoals in 2017. Hij gelooft dat de markt op dit moment op weg is naar een aanbodcrisis, meldde CNBC, en voegde eraan toe dat er duidelijke verschillen zijn tussen de twee rallies.

„Wanneer PayPal begint met het verkopen van bitcoin aan zijn 350 miljoen gebruikers, moeten ze de bitcoin ook ergens kopen,“ zei Taihuttu. „Er zal een enorme bevoorradingscrisis ontstaan, want er zullen niet genoeg nieuwe bitcoins worden gedolven om aan de behoefte van grote bedrijven te voldoen.“

Volgens Taihuttu zou de markt een minimale erwt van $100.000 kunnen zien als het gaat om Bitcoin. Hij zei echter dat het hem niet zou verbazen als Bitcoin in 2022 $200.000 zou halen.